ms.detector.media
MediaSapiens
forbes.com
08.09.2015 17:39
Forbes назвав найбільш збиткові фільми літа 2015
Forbes назвав найбільш збиткові фільми літа 2015
Журнал Forbes склав список найбільш збиткових фільмів цього літа. До списку увійшли фільми «Земля майбутнього», «Агенти А. Н.К.Л.», «Фантастична четвірка» та інші.

Згідно з рейтингом видання, найзбитковішим фільмом літа 2015 стала картина «Земля майбутнього», яка повинна була стати одним з найбільш захоплюючих фантастичних фільмів року. 

Замість цього з бюджетом в 190 мільйонів доларів фільм зібрав всього 92 мільйони в «домашньому» (американському) прокаті і 206 у світовому. У головних ролях у фільмі знялися Джордж Клуні і Х'ю Лорі. 

До списку також увійшов фільм «Фантастична четвірка», що розповідає історію про юних дослідників, які набувають фантастичних здібностей під час космічного польоту в зону магнітної аномалії. Фільм зібрав 54 мільйони доларів в американському прокаті і 150 мільйонів – у світовому при бюджеті в 120 мільйонів доларів. 

Одним з фільмів списку значиться також комедія «Пікселі» з Адамом Сендлером у головній ролі. Фільм заробив 186 мільйонів у світовому прокаті та 73 - в американському з витратами на його створення в розмірі 88 мільйонів доларів. Збитковим визнаний також і фільм «Агенти А.Н.К.Л.» Гая Річі. Фільм, що розповідає про співпрацю агентів ЦРУ і КДБ за часів Холодної війни, зібрав 40 мільйонів доларів в американському прокаті і 73 – у світовому при бюджеті в 75 мільйонів доларів.

Нагадуємо, що іранський кінорежисер Мохсен Махмальбаф присвятив здобутий на Венеційському кінофестивалі приз імені Робера Брессона українському режисерові Олегу Сенцову, якого у Росії звинуватили у підготовці терактів та засудили до 20 років ув’язнення.

ms.detector.media