ms.detector.media
MediaSapiens
smartdns.com
08.09.2015 11:25
Стали відомі найбільш дохідні iOS-додатки за п'ять років
Стали відомі найбільш дохідні iOS-додатки за п'ять років
Аналітична компанія App Annie перерахувала додатки для iPhone і iPad, які принесли найбільший дохід з 2010 року.

Про це повідомляє lenta.ru.

Згідно зі звітом, лідерство дісталося музичному стрімінговому сервісу Pandora Radio. При цьому, на думку аналітиків, додаток зобов'язаний своїм фінансовим успіхом США, де він отримав більшу частину доходу.

Друге місце в рейтингу зайняв японський месенджер Line.

Крім розважальних у топ-10 найприбутковіших додатків увійшли і сервіси для знайомств. Так, додаток для пошуку партнера Zooks, соцмережа знайомств Badoo і Grindr (орієнтований на секс-меншини) зайняли 3-е, 6-е і 9-е місця відповідно.

Додаток редагування текстів Pages, що розташувався на 4-му місці, виявився єдиним в десятці, який отримував прибуток тільки від платних завантажень, в той час як інші працюють по моделі freemium (сам продукт для скачування безкоштовний, однак присутні платні функції).

У рейтинг також потрапили музичний стрімінговий сервіс Spotify (5-е місце), Skype (7-е місце), офіційний додаток Головної ліги бейсболу MLB.com At Bat (8-е місце) і Line Play (10-е місце).

Крім того, були визначені і найпопулярніші iOS-додатки за п'ять років. За світовими завантаженнями перше місце зайняв Facebook з однойменною додатком соцмережі і власним месенджером. На його частку в рейтингу довелося більше всіх місць серед інших компаній: ще двома популярними продуктами соцмережі стали Instagram (4-е місце) і WhatsApp (6-е місце).

У Google і Apple — по два додатки в списку. YouTube зайняв 3-е місце, а картографічний сервіс Google Maps — 8-е. Додатками Apple, що ввійшли в рейтинг, виявилися програма з пошуку смартфона Find My iPhone і освітній сервіс iTunes U. Програмами інших компаній в десятці стали Twitter (9-е місце) і Skype (5-е місце).

ms.detector.media