ms.detector.media
MediaSapiens
podrobnosti.ua
01.09.2015 11:30
Британський банк заблокував платіж для Russia Today
Британський банк заблокував платіж для Russia Today
Британське представництво банку BBVA заблокувало переказ на рахунок російського телеканалу RT коштів, отриманих від продажу каналом реклами у Великобританії.

Про це повідомляє «РИА Новости» з посиланням на прес-службу RT.

В банку обгрунтували це тим, що до транзакції може мати непряме відношення генеральний директор МІА «Росія сьогодні» Дмитро Кисельов, включений до списку санкцій Європейського Союзу (ЄС).

«Оскільки пан Кисельов фігурує в «Санкціях і Постанові ЄС», надання коштів організації або структурі, пов'язаній з ним, або в його інтересах, може бути порушенням даних «Санкцій та Постанов ЄС».

Головний редактор RT і МІА «Росія сьогодні» Маргарита Симоньян заявила, що вони «вкрай обурені незаконним блокуванням платежу на адресу RT у Великобританії». «Спочатку в Лондоні заарештували рахунок МІА «Росія сьогодні», незважаючи на те, що агентство не перебуває під санкціями ЄС і рахунок агентства не відноситься до Дмитра Кисельова. Тепер інший банк, не маючи на то ні найменших законних підстав, відмовляється перевести гроші, легально зароблені RT», - заявила вона.

Нагадуємо, що в липні рахунок представництва МІА «Росія сьогодні», до складу якого входить пропагандистський канал Russia Today та РІА «Новости», у Великій Британії в банку Barclay's був закритий через санкції британського казначейства.

ms.detector.media