ms.detector.media
MediaSapiens
core0.staticworld.net
20.08.2015 09:56
Google втратив дані користувачів через удари блискавки
Google втратив дані користувачів через удари блискавки
Чотири удару блискавки по одному з центрів обробки даних Google в Бельгії призвели до часткової втрати даних користувачів.

Про це повідомляє BBC News.

Гроза, що розігралась  13 серпня, вплинула на роботу сервісу Google Compute Engine. 

В результаті деякі користувачі безповоротно втратили доступ до своїх файлів. Інші дані вдалося відновити через деякий час. На усунення неполадок компанії знадобилося 4 дні.

У Google уточнили, що було знищено близько 0,000001% інформації. 

«Незважаючи на те, що автоматичні допоміжні системи оперативно відновили подачу живлення, а системи зберігання даних мають резервне батарейне живлення, деякі недавно збережені дані знаходилися в більш сприйнятливих до відключень електроенергії системах зберігання», - йдеться в заяві.

Представники компанії відзначили, що ця ситуація стане для них уроком, аби подібне не повторилося.

Google видав основні центри кремлівської інтернет-пропаганди. Статистика Google Trends за «гучними» політичними запитами, як, наприклад, «Майдан», «Боїнг», «Референдум», «Порошенко», «Правий сектор», «Донбас» сильно здивувала інтернет-спільноту. Так, абсолютно раптово на перші місця у таких запитах виходять не міста-мільйонники і навіть не прикордонні з Україною області. Майже в будь-яких політичних запитах фігурують маленькі селища Ольгине, Яблоновський, Перекатний і Зелене Місто. За інтенсивністю запитів вони іноді обганяють навіть Москву і Санкт-Петербург.

ms.detector.media