ms.detector.media
MediaSapiens
Сергій Ільченко, Коммерсант
14.08.2015 15:00
Журналіст-політв’язень Придністров’я Сергій Ільченко вступив до Незалежної медіа-профспілки України
Журналіст-політв’язень Придністров’я Сергій Ільченко вступив до Незалежної медіа-профспілки України
Нещодавно до Незалежної медіа-профспілки України вступив опозиційний журналіст Придністров’я Сергій Ільченко разом із сином Миколою Ільченком.

Про це повідомляється на сайті НМПУ. 

За інформацією профспілки, обидва працюють в українських виданнях, а через тиск та ув’язнення змушені були виїхати з Придністров’я.

Сергій Ільченко був затриманий 18 березня 2015 року в Тирасполі за звинуваченням у поширенні в соціальних мережах закликів до повалення влади Придністров’я та збройного протистояння з Російською Федерацією. За твердженням друзів та колег, звинувачення проти Ільченка були сфабриковані спецслужбами.

Журналіста випустили 18 липня після масштабної кампанії журналістів та медіа-організацій як України, так і світу. Ільченко вів у соцмережі Facebook групу «Придністров’я без корупції», де критикував владу Придністров’я, а також писав багато аналітичних матеріалів на цю тему. Він не планує припиняти критику влади Придністров'я і хотів би залишитися жити в Україні. Ільченко розповів, що саме українські журналісти, правозахисники та МЗС України зіграли ключову роль у його звільненні.

Син Микола Ільченко також почав працювати в ЗМІ з зими 2013 року – в інформаційному агентстві «Страйк» (Київ), газета «Експерт новин» (Кишинів). Після арешту батька очолив кампанію щодо його звільнення.

Також нагадуємо, що 29 липня Хамовнічеський суд Москви заарештував журналіста РБК Олександра Соколова, колишнього редактора газети «Дуель» Юрія Мухіна і його соратника Валерія Парфьонова за участь у заборонених на території Росії організації, яка виступає за проведення референдуму. 

ms.detector.media