ms.detector.media
MediaSapiens
espreso.tv
12.08.2015 11:09
Вчені змогли за допомогою Wi-Fi «бачити» крізь стіни
Вчені змогли за допомогою Wi-Fi «бачити» крізь стіни
Спецслужби США, використовуючи розробки вчених з Університетського коледжу Лондона, зацікавилися можливістю відслідковувати переміщення людини в сусідньому приміщенні за допомогою Wi-Fi.

Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на сайт IEEE Spectrum.

Вчені запропонували відстежувати рух предметів, забезпечених приймачами випромінювання, використовуючи доплерівські зрушення частоти випромінювання (виникають при переміщенні предметів) Wi-Fi або мобільні сигнали.

Нова технологія здатна відслідковувати переміщення людей за бетонними стінами товщиною до 25 сантиметрів. За словами розробників, вона вже дозволяє (завдяки розташованому в руці смартфону) відстежувати рухи людини.

Роботою фахівців зацікавилися спецслужби. Зокрема, перспективна технологія дозволяє відслідковувати переміщення людей за стінами і проводити, у разі необхідності (наприклад, терористичної загрози), їх точкову ліквідацію.

Як повідомляв MediaSapiens, найбільший провайдер інтегрованих дротових і бездротових телекомунікаційних послуг Південної Кореї компанія KT оголосила запуск бездротової мережі Giga-LTE, яка забезпечить рекордні швидкості передачі інформації. Робота бездротової системи Giga-LTE базується на поєднанні технологій LTE і Wi-Fi. Пропускна здатність такого гібридного з'єднання може досягати 1,17 Гбіт/с, йдеться на сайті.

ms.detector.media