ms.detector.media
MediaSapiens
DW
09.08.2015 13:50
Журналіст The Guardian спростував авторство книги про Путіна
Журналіст The Guardian спростував авторство книги про Путіна
Журналіст британської газети The Guardian Люк Хардінг заявив, що не писав книгу «Ніхто крім Путіна», яка вийшла друком у видавництві «Алгоритм» з його іменем на обкладинці.

Про це пише Deutsche Welle.

Хардінг також припустив, що колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер, чиє ім’я вказане на обкладинці книги «Зрозуміти Путіна», яка вийшла у тій самій серії «Проект «Путін», також не має до неї жодного стосунку. 

Повна назва книги, яку нібито написав Люк Хардінг, - «Ніхто крім Путіна. Чому його визнає російська «система». У передмові до книги Хардінга називають учасником інформаційної війни проти Росії, а газета The Guardian - «ліва опора західного імперіалізму».

«Ні, я не писав «Ніхто крім Путіна»!» - повідомив журналіст у мережі мікроблогів Twitter в суботу, 8 серпня. Він написав про це в коментарі до фотографії з цією книгою в стосі інших видань тієї ж серії, яку опублікував московський кореспондент The Guardian Шон Уокер.

У книзі йдеться про те, що «на вершині російської державної влади ... численні ворожі угрупування конфліктують між собою за частки доходів від величезних сировинних запасів. При цьому правляча еліта твердо переконана в тому, що Володимир Путін - єдиний, хто може гарантувати подальше функціонування даної системи», - зазначено на сайті видавництва.

Люк Хардінг - колишній московський кореспондент The Guardian. У 2011 році йому відмовили у в’їзді в Росію. Хардінг написав про Росію книгу «Мафіозна держава». В одній із статей журналіста стверджувалося, що статки президента РФ складають 40 мільярдів доларів.

ms.detector.media