ms.detector.media
MediaSapiens
vistkar.com
06.08.2015 15:05
В Індії розблокують доступ до порносайтів
В Індії розблокують доступ до порносайтів
Влада Індії відновить доступ до 857 сайтів із порнографією після того, хвилі обурення, яку викликало рішення заблокувати ресурси.

Про це повідомляє BBC.

Уряд також відкинув звинувачення у створенні поліції моралі, заявивши, що лише прагнув запобігти доступу дітей до сайтів із порнографією.

У відділі телекомунікацій інтернет-провайдерам сказали, що ті можуть не блокувати адреси ресурсів, на яких «немає дитячої порнографії», передала агенція PTI.

Проте інтернет-провайдери назвали нові вказівки необґрунтованими.

«Як може уряд покладати на нас відповідальність за перевірку, містить вебсайт дитячу порнографію, чи ні?» - сказав виданню Times of India голова індійської Асоціації інтернет-провайдерів.

Верховний суд Індії в липні розкритикував неспроможність уряду заблокувати сайти з дитячим порно.

Міністр зв'язку та інформаційних технологій Раві Шанкар Прасад у вівторок зустрівся з вищими посадовцями, які й вирішили зняти заборону на сайти, що не містять такої продукції.

Звістка про блокування порносайтів викликала бурхливу реакцію у соціальних медіа. Проти такого кроку висловилися навіть кілька високопосадовців і громадських лідерів.

В уряді відповіли, що лише виконували рішення суду і прагнуть до свободи спілкування у мережі.

«Я зі зневагою відкидаю звинувачення у тому, що це нагадує уряд Талібану, як сказав дехто з критиків. Наш уряд підтримує вільні медіа, поважає комунікацію у соціальних медіа і завжди поважав свободу спілкування», - сказав пан Прасад у коментарі PTI.

Як писав MediaSapiens, з травня 2012 року по липень 2013-го члени британського парламенту з робочих комп’ютерів відвідали порносайти більше 309 тис. разів. Члени парламенту заявили, що ця статистика завищена і така, в якій було враховано побічні дані, наприклад, спливаючі вікна, фото і відео із запрошенням відвідати порносайти.

ms.detector.media