ms.detector.media
MediaSapiens
i.ytimg.com
03.08.2015 09:50
Нову Windows за добу встановили на 14 мільйонів пристроїв
Нову Windows за добу встановили на 14 мільйонів пристроїв
Протягом першої доби після випуску Windows 10 нову операційну систему Microsoft встановили на 14 мільйонів пристроїв.

Про це написав у своєму корпоративному блозі старший віце-президент компанії Юсуф Мехді, повідомляє lenta.ru.

У Microsoft підкреслили, що ця цифра цілком виправдала всі очікування і зараз доводиться навіть обмежувати кількість одночасних завантажень, щоб не зламати «інтернет». Про таку ймовірність новинні видання повідомляли в день запуску Windows 10. Щоб цього не сталося, компанія ставить користувачів в чергу і віддає перевагу тим, хто зарезервував копію операційної системи заздалегідь.

За підсумками 29 липня, коли почалися скачування Windows 10, інтернет-провайдери з усього світу розповіли про значне підвищення навантаження на обладнання. У порівнянні з нормальними показниками трафік зріс на 35%.

У Microsoft відзначають, що установка Windows 10, в яку повернулася кнопка «Пуск», безкоштовна, а її процес найбільш зручний на пристроях з легальними копіями Windows 7 і 8.1. Однак, як з'ясувалося, в операційній системі наявні вбудовані покупки. Наприклад, щоб відключити показ реклами в пасьянсі Solitaire на місяць, доведеться заплатити $1,49. Річне відключення реклами коштує $9,99.

Нагадуємо, що в середу, 29 липня, американська компанія Microsoft почала продаж операційної системи Windows 10. Платформа оптимізована під управління за допомогою клавіатури і сенсорного екрану. У Windows 10 також з'явився новий браузер Microsoft Edge. Компанія позиціонує його як «вдосконалений і швидкий». 

Microsoft отримує від продажів Windows отримує 42 мільярди доларів - більше 2/3 своєї виручки. Попередня версія операційної системи була сприйнята користувачами в цілому негативно, корпоративні клієнти так і не перейшли на Windows 8. На цей раз компанія зробила особливі зусилля, щоб підготувати користувачів і врахувати їхні побажання. 

ms.detector.media