ms.detector.media
MediaSapiens
Маркус Бекедаль, DW
31.07.2015 12:01
У Німеччині проведуть розслідування щодо журналістів, яких підозрюють у держзраді
У Німеччині проведуть розслідування щодо журналістів, яких підозрюють у держзраді
Федеральна прокуратура Німеччини проведе розслідування щодо журналістів блогу netzpolitik.org за підозрою у державній зраді.

Про це Deutsche Welle повідомив співзасновник інтернет-ресурсу Маркус Бекедаль (Markus Beckedahl) та автор статей Андре Майстер (Andre Meister).

Німецькі правоохоронці у тому числі перевірять законність публікації витягів із документів Федерального відомства з охорони конституції. При цьому, розслідування стосуватиметься не тільки Бекедаля та Майстера, а й їхніх джерел інформації. Як відзначає офіційний представник прокуратури, приводом для розслідування послугували заяви з німецької спецслужби. 

За інфомацією видання, до перевірки матеріалів блогу органи юстиції мають намір залучити експерта. Він повинен зробити висновок стосовно того, чи є публікація netzpolitik.org розголошенням державної таємниці. Якщо співробітник прокуратури не знайде у справі складу злочину, її негайно закриють. 

Підозрюваний у держзраді Маркус Бекедаль вже заявив, що розслідування є «явною спробою залякати» не лише журналістів блогу, але й також джерела інформації в політичних колах Берліну. Його колега Майстер назвав дії німецької влади «нападками на свободу ЗМІ». За його словами, «прокуратура мала б розслідувати швидше массові випадки стеження в інтернеті з боку спецслужб».

Нагадуємо, що два дні тому У Росії заарештували трьох журналістів «за розхитування політичної обстановки», а саме за їхній намір провести референдум. 

ms.detector.media