ms.detector.media
MediaSapiens
netology.ru
29.07.2015 17:00
«Плитковий» дизайн головної сторінки збільшує кількість переглядів сайту
«Плитковий» дизайн головної сторінки збільшує кількість переглядів сайту
Результати нового дослідження від організації Engaging News Project показали, що користувачі надають перевагу плитковому, насиченому зображеннями дизайнові головних сторінок сайтів.

Про це пише NiemanLab.

Новинні сайти з «плитковим», насиченим зображеннями дизайном отримують більше переглядів та відзначаються більшою активністю користувачів, аніж статичний «газетний» дизайн, йдеться в дослідженні, опублікованому 28-го липня.

Дослідники доходять висновку, що сучасна «модульна» головна сторінка отримує на 90% більше переглядів, аніж традиційна. 

До того ж, користувачі, які проглядали «плиткову» сторінку, пригадували деталі статей щонайменше на 50% ефективніше, аніж ті, хто проглядав класичну. 

«Те, яким ви зробите дизайн головної сторінки, може мати великий вплив», - каже директор Engaging News Project та професор Техаського університету Таліа Страуд.

Вона та співавтори - Алекс Каррі, Аріель Кардонна та Синтія Пікок - створили два сайти новин, для яких відібрали двадцять справжніх новинних історій з розряду «вічнозелених».

Вони провели три різні дослідження, залучивши 2671 учасника, і в кожному випадку сайт із сучасним «плитковим» дизайном отримав значно більше переглядів. 

Реакція користувачів була подібною у групах людей одного віку, рівня освіти, політичної обізнаності та наявного знайомства з дизайнами сайтів. У двох із трьох досліджень користувачі виявили, що сайт із сучасним дизайном більш «приємний, інформативний, надійний, цікавий, зрозумілий». Також вони відзначили, що в ньому легко орієнтуватися та  він викликає довіру.

Також користувачам запропонували записати всі деталі, які вони могли згадати зі групи історій на кожній із головних сторінок ресурсів. У першому експерименті користувачі в середньому змогли пригадати 0,61 деталей інформації з сайту, що мав сучасний модульний дизайн, у той час як цей показник щодо ресурсу з традиційним «газетним» дизайном становив 0,37. У другому досліді ці показники складали 0,43 та 0,18 відповідно.

Нещодавно американський портал Mashable опублікував статтю журналіста Серджіо Ньювела для UX Magazine «Веб-дизайн мертвий». Як випливає із статті, веб-дизайн гине через непотрібність. Як окрема галузь він вичерпав усі свої можливості, до того ж сучасні поєднання технічних та культурних трендів вимагають більш широкого підходу. Нині інтернет-сторінки є лише центрами Досвіду користування (User Experience, UX), а отже дизайнери мають перейти до наступної сходинки: створювати актуальні продукти та екосистеми. 

ms.detector.media