ms.detector.media
MediaSapiens
NiemanLab
24.07.2015 13:00
Pearson продала Financial Times за $1,3 млрд японській Nikkei
Pearson продала Financial Times за $1,3 млрд японській Nikkei
Британська Pearson PLC продала газету Financial Times японській Nikkei за 1,29 мільярда доларів, що тотожно 844 мільйонам фунтів стерлінгів.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Те, чого дійсно потребувала FT - бути частиною організації, яка цілковито сфокусована на журналістиці», - сказав головний виконавчий директор компанії Джон Феллон. 

Японці стануть власниками газети, сайту ft.com, додатку How to Spend It, компанії Confidentials and Financial Publishing (видання The Banker, Investor Chronicle та ін.).

«Продаж не включає 50-відсоткову частку Pearson в Economist Group. Згідно з умовами угоди, після закриття транзакції Nikkei перерахує групі компаній Pearson деяку суму в рамках її пенсійного плану. Як очікують, сума цього перерахунку становитиме 90 млн фунтів», – йдеться в повідомленні.

Угоду закриють після схвалення регуляторів у четвертому кварталі 2015 року, прогрозує Pearson.

Нагадуємо, що компанія планувала продати Financial Times за 1 мільярд фунтів стерлінгів, про що повідомляв MediaSapiens. 20 липня про це стало відомо у ЗМІ. 

Pearson, обтяжена зниженням показників продажів відділу освітньої літератури, давно розглядала Financial Times як ресурс оптимізації бізнесу, однак розмови про це активізувалися тільки за Джона Фелтона, який став головним виконавчим директором компанії у 2013. 

Тепер британська видавнича компанія зосередеться виключно на бізнесі в освітньому напрямі.

Підрозділ Pearson, що випускає літературу для професійної освіти, до якого входить FT, 2014 року отримав виторг у розмірі 1,15 млрд фунтів. На газету підписано 720 тис. осіб, із них 70% підписалися на електронну версію видання. Сукупний виторг Pearson становить 4,9 млрд фунтів.

Компанія Pearson має ринкову вартість близько 10,3 млрд фунтів. Про проміжні результати щодо продажу компанія планує оголосити 24 липня.

Газету намагалися продати ще два роки тому. Тоді інвестиційні банки, які займалися продажем газети The Financial Times, теж пропонували її покупцям за 1 млрд фунтів стерлінгів.

ms.detector.media