ms.detector.media
MediaSapiens
Катерина Пікун з сином, Українська правда
23.07.2015 17:55
У Києві відбудеться презентація фотопроекту «Україна очима переселенця»
У Києві відбудеться презентація фотопроекту «Україна очима переселенця»
30 липня з 11.00 до 12.00 у кав'ярні «Love Cake» (м. Київ, вул. Антоновича (Горького), 13) відбудеться презентація фото-виставки та настінного календаря, об’єднаних спільною назвою «Україна очима переселенця».

На виставці буде представлено близько 20 фотографій, автором яких є - Катерина Пікун, фотограф, переселенка з Луганська. Вона одна з понад мільйона людей, які змушені були залишити свої рідні міста. У лютому 2014 року квартиру Катерини в Луганську розбомбили, тому наразі Катя з сином будують нове життя у Львові. У липні 2015 року, через рік після переселення, за ініціативи «Інтерньюз-Україна» та Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Катя здійснила поїздку українськими містами. Так з’явилась серія фотографій про те, якою вона побачила країну. Побачила те, що в Україні, на сході і на заході, в центрі чи на півдні, більше спільного, ніж відмінного. Що в країні більше того, що об’єднує, ніж того, що роз’єднує. Це Україна очима переселенця.

Місце для проведення презентації фотовиставки було обрано невипадково. Адже кафе-кондитерська «Love Сake» створена руками 26-річної переселенки з Донецька Анастасії Ларкіної. Настя за професією лікар, проте нові життєві обставини також змусили дівчину покинути рідний дім та роботу, і без остраху будувати нове життя.

У програмі заходу передбачено:

Фото-виставка та календар «Україна очима переселенця» є частиною інформаційної кампанії «Ми різні, ми разом», що реалізується громадською організацією «Інтерньюз-Україна» за підтримки Програми МАТРА Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів. Основна ідея проекту - сприяти єдності країни через інтеграцію переселенців до місцевих громад, а також створити умови для майбутньої реінтеграції нині окупованих територій. Організатори розповідають: «У цій ініціативі ми прагнули багато говорити про внутрішніх переселенців. Про їхній біль та їхні проблеми. Про тих, хто їм допомагає, і як їм допомогти. Про те, що вони і досі потребують допомоги. Ми прагнули показати, що Україна єдина, попри відмінності». Із сюжетами та статтями на цю тему можна ознайомитися за посиланням.

Вхід на відкриття виставки вільний!

Додаткову інформацію ви можете отримати у Ірини Малютіної за тел. (098)988-88-89 або imaliutina@internews.ua.

ms.detector.media