ms.detector.media
MediaSapiens
Скрін-шот .aup.com.ua
16.07.2015 16:34
АУП презентувала перші три номери інтерактивного журналу для дітей MediaGuide
АУП презентувала перші три номери інтерактивного журналу для дітей MediaGuide
Перші випуски присвячені темам «Газета», «Книги», «Кіно». Плануються номери про анімацію, інтернет на журнал.

Про це повідомляє Академія української преси на порталі «Медіаосвіта і медіаграмотність».

Автором та редактором проекту стала Елла Баран, аспірантка Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

Наразі презентовано три номери журналу: MediaGuide#Газета, MediaGuide#Книги та MediaGuide#Кіно.

В анонсі зазначається, що MediaGuide#Газета створено для підвищення рівня медіаграмотності дітей. Окрім того, за його допомогою пропонується оптимізувати навчальний процес, включивши проект в комплекс медіосвітнього курсу як додатковий майданчик для практичної діяльності дитини.

У MediaGuide#Книги йдеться про «безліч родзинок книжкового виміру», та  пропонується створити власний книжковий продукт.

 Випуск MediaGuide#Кіно розповідає про зародження, поширення, основні етапи створення кіно. Читачеві буде надано змогу перевірити свої знання в кіносфері.

Усі випуски об’єднані одним героєм-провідником: ракетою-олівцем Олі.

Журнали мають однакові рубрики: Медіапростір, МедіаЛенд, DIY (Do-it-yourself). Медіапростір містить три розділи: «Вперед — у минуле» (розповідає про історію становлення теми), «Медіакомпас» (присвячений опису сучасного стану теми), «Словник» (тут подаються цікаві терміни з теми ).

МедіаЛенд охоплює розділи «ІнформБонус», «Поза межами» та «Цікаво про..», у яких наводяться додаткові цікаві факти з теми. DIY складається з розділів «Практичний путівник», «Допоміжні матеріали» та «Інформпостер», у яких описано, як створити власний медіапродукт, а також надано невелике домашнє завдання або контрольний тест.

Портал повідомляє, що допомогу для виготовлення журналу MediaGuide надали Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Інтерньюз та програма MYMEDIA, що фінансується DANIDA.

Нагадаємо, що раніше MediaSapiens публікував результати дослідження «Впровадження медіаосвіти та медіаграмотності в загальноосвітніх школах України».

ms.detector.media