ms.detector.media
MediaSapiens
09.07.2015 15:09
Художниця під псевдонімом Kinder Album на матеріалах Facebook створила проект про заміщення понять
Художниця під псевдонімом Kinder Album на матеріалах Facebook створила проект про заміщення понять
Анонімна художниця, яка має псевдонім Kinder Album, представила у Фейсбуці графічний проект про сучасні тенденції на основі контенту соцмереж. Про це повідомляється у прес-релізі проекту.

«Проект має назву Qui Pro Quo, що з латинської означає плутанину, пов’язану із тим, що когось або щось приймають за когось чи щось інше, - йдеться в повідомленні для ЗМІ. - Qui Pro Quo – це фразеологізм, що часто використовують із комічним присмаком, «квіпрокво» також – синонім до історії, випадку, непорозуміння, оказії, аccident».

Кураторами виступили Льоля Гольдштейн та Марія Хрущак.

Створила свої роботи Kinder Album на основі матеріалів фейсбука. «По суті, вона переклала мову фейсбука в малюнки. Арт-проект з’явився в фейсбуці і в ньому відбувся», - розповіла Маріє Хрущак.

Як відзначають куратори, в експозиції графічні роботи Kinder Album «змонтовані» в окремі історії, які представляють ключові теми творчості художниці: дорослішання, самотність, святенництво (усіх своїх персонажів Kinder малює виключно оголеними), секс, стосунки, смерть.

З 13 липня його буде представлено в дніпропетровській гареї Галерея ArtSvit.

Хто саме виступає під псевдонімом Kinder Album, куратори не розкривають. Як зазначається у біографічній довідці Kinder Album, народилася художниця 1972 року, а під цим псевдонімом почала публікувати роботи в фейсбуці з 2012-го. Її роботи були представлені, зокрема, на Міжнародному ярмарку сучасного мистецтва АртВільнюс’15, Міжнародному фестивалі відеоарту Now&After (Музей архітектури ім. О. Щусева. Москва). Персональна виставка «Анамнез» пройшла у галереї Piekno Panie ( Люблін).

Робота «Les Amours Imaginaires» представлена у Arteria Gallery, Музеї сучасного мистецтва Одеси. Проект «Ситуація» було репрезентовано в галереї Korydor (Ужгород), раїна. Художниця – учасниця групової виставки на Лондонському аналоговому фестивалі, Bargehouse – Oxo Tower.

«Телекритика»

Фото – роботи з проекту Qui Pro Quo

ms.detector.media