ms.detector.media
MediaSapiens
Facebook
08.07.2015 12:17
У соцмережах активно обговорюють нову патрульну поліцію
У соцмережах активно обговорюють нову патрульну поліцію
Цими вихідними популярності набули селфі з новими поліцейськими, відгуки про них та побажання удачі. Інформація маркувалася хештегами #‎KyivPolice‬ та #‎Селфізкопом‬.

Про це повідомляє BBC.

Починаючи з суботи у Києві працює перший батальйон патрульної поліції. Він складається з 500 чоловік: 400 їздять на автомобілях, 100 здійснюють піші патрулі. Серед користувачів соцмереж тема нових охоронців правопорядку набула популярності: з ними фотографуються, їм бажають успіхів, поширюють власні враження про перші дні їхньої роботи. Також лунає критика, переважно — через постійно увімкнені проблискові маячки.

В тренді #селфізкопом ;) #Київ Вони кльові! Удачі

Posted by Zurab Kantariya on 7 липня 2015 р.

Користувачі самі дивуються тому, що люди із задоволенням фотографуються із поліцейськими.

«Ніяк не уявляю, як би я могла попросити сфотографуватися з міліцією «старого зразка». А зараз така милота)) на Оболонській набережній вся увага до них прикута», — ділиться фотографією в Facebook Alina Brezitska.

«Здається, турагенції скоро будуть влаштовувати спеціальні тури — подивитися на патрульних у Києві», — коментує Юрій Пивоварчук із Рівного ажіотаж довкола поліції.

Ажіотаж таки має місце. У вихідні на Хрещатику зібрався натовп з людей, які хотіли зробити селфі з поліцейськими. Про це, зокрема, повідомляв паблік «Типичный Киев».

З приводу флешмобу #‎Селфізкопом вже з’явилися жарти.

- Доброго дня, Патрульна поліція України слухає. Чим я можу допомогти?- Пришліть терміново патруль на Ярославську 17.-...

Posted by Andrii Kapranov on 4 липня 2015 р.

Особливу увагу звертають на нову форму правоохоронців. Через її чорний колір поліцейських часто порівнюють із американськими полісменами.

«У цій формі хлопці схожі на класичного американського шерифа, не вистачає тільки «окулярів-крапель» і пончиків», — коментує Ruslan Bagrationi фотографії з присяги нової поліції.

В этой форме ребята похожи на классического американского шерифа, не хватает только очков в стиле "капли" и пончиков....

Posted by Ruslan Bagrationi on 5 липня 2015 р.

«У Голівуді зараз абсолютне нерозуміння, що відбувається. Вони ніяк не можуть зрозуміти, чому в Україні раптом стільки людей вирішили подивитися «Поліцейську академію»?» — цитує BBC жарт телеведучого Майкла Щура.

Користувачі пишуть, що новим патрульним, переважно, зичать удачі, та й ставляться до них дуже привітно.

Я хочу бути оптимістом! Я вірю, що у нас все вийде. І ще я переконана, що служити у війську чи у поліції мають ідейні лю...

Posted by Iryna Garnets on 4 липня 2015 р.

Також позитивними є відгуки про виклики охоронців правопорядку: оперативність, ввічливість, реєстрація розмови на відео. Про це, зокрема, на своїй сторінці у Faсebook написав Sergij Panchenko.

Критики з боку деяких інтернет-користувачів зазнали ввімкнені «проблискові маячки» на поліцейських машинах.

«Мигалка дуже сліпить в темну пору доби. Надто інтенсивне блимання нагнічує тривожність: «щось сталося». Чи існує можливість їх перепрограмувати в майбутньому? Наприклад, передбачити «режим патрулювання» з менш інтенсивним блиманням та більш інтенсивний «режим інциденту», — пише Andrii Y Kuzmenko.

Однак, висловлюються й протилежні точки зору. Maryna Shtangeieva зауважує, що «водій повинен слідкувати за дорогою, а не за маячками».

«Як на мене, то водії, бачачи ці маячки, трішки заспокоюються у своїй маневренній їзді», — наводить її слова BBC.

Нові патрульні також діляться враженнями від перших днів роботи. Михайло Кіндракевич пише, що перший день був дуже важким: «Після безсонної ночі перед присягою, півдня під сонцем на Софіївській площі ми до ночі оформляли і отримували спорядження, машини, зброю... Не було часу навіть поїсти. Особисто я за останні дві доби спав від сили 3 години».

Мережею також поширилася історія, про те, як поліцейські рано вранці прибрали військовий автомобіль із вулиці Богдана Хмельницького, що його невідомі виштовхали на проїжджу частину.

Водночас у ЗМІ поширилася інформація, що під час патрулювання були втрачені машини і зброя. BBC повідомляє, що речник міністерства внутрішніх справ виступив з її спростуванням. Він зазначив, що за дві доби чергування три автомобілі із 200 пошкодили бампери, а вся зброя — в наявності.

ms.detector.media