ms.detector.media
MediaSapiens
COLTA
06.07.2015 13:10
На російському сайті з’явилася фейкова новина про вбивство Макаревича
На російському сайті з’явилася фейкова новина про вбивство Макаревича
Сайт Грушинського фестивалю повідомив про вбивство російського музиканта, лідера гурту «Машина времени» Андрія Макаревича. У російських ЗМІ цю новину вже назвали фейковою.

Про це пише zaxid.net.

На сайті Самарського обласного клубу авторської пісні імені Валерія Грушина і Всеросійського фестивалю авторської пісні імені Валерія Грушина 6 липня 2015 року з’явилася така новина: «Друзі, змушені повідомити вам сумну новину, сьогодні вночі помер великий радянський і російський музикант, співак, поет, і просто хороша людина Андрій Макаревич. За словами його родичів, він був убитий сьогодні у власному під'їзді. Також на Грушинському фестивалі буде організовано збір грошових коштів на похорон Андрія Макаревича, і пройде серія благодійних концертів на його честь».

Якийсь період сайт Грушинського фестивалю був недоступний. Минулої години він відновив роботу, проте повідомлення про смерть музиканта зникло. Однак у кеші Google збереглася фейкова публікація про загибель Макаревича.

У російських ЗМІ це повідомлення визнали фейком. «Барди, звичайно, брутальні хлопці, але щоб настільки. На сайті Грушинського фестивалю — новина про вбивство Макаревича», — цитує zaxid.net коментар журналіста з пулу Володимира Путіна Дмитра Смірнова у Twitter.

Барды, конечно, брутальные ребята, но чтоб настолько На сайте Грушинского фестиваля - новость об убийстве Макаревича pic.twitter.com/Bxy7iAZwGP

— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) 6 июля 2015

Також портал із посиланням на сторінку NTV повідомляє, що помер шістдесятирічний двоюрідний брат Андрія Макаревича, Олексій. Він був відомий як продюсер російського рок-гурту «Ліцей».

Нагадуємо, у червні відбувся Global Media Forum, на якому розглядали питання щодо зростання ваги соціальних медіа, що, в числі іншого, створює загрози для поширення фейків і пропаганди.

Раніше портал MediaSapiens писав, що у Росії пропонують створити кіберполіцію та штрафувати за фейкові сторінки.

ms.detector.media