ms.detector.media
MediaSapiens
ask.com
03.07.2015 12:25
Facebook видалив пост управлінця Роскомнагляду через слово «хохол»
Facebook видалив пост управлінця Роскомнагляду через слово «хохол»
Пост Максима Ксьонзова про те, що «хохли інколи такі хохли» було видалено адміністрацією компанії.

Про це повідомляє Тиждень.ua.

Чиновник написав про видалення посту на своїй сторінці в соцмережі: «Чудово. Видалили моє повідомлення», — а в коментарях зазначив, що стало причиною: «Серед іншого, [фраза,] що хохли іноді такі хохли».

Отлично) Удалили мое сообщение. Ну что ж...

Posted by Максим Ксензов on 2 липня 2015 р.

«Я, до речі, завжди говорив, що різні адміністрації ресурсів набагато більш жорсткі і цинічні, не обмежені жодними рамками, ніж будь-які держоргани», — цитує Ксьонзова UNN.

Також Тиждень.ua зазначає, що у цій ситуації чиновник вбачає утиски російської мови: «Я б не хотів, щоб невідомі люди відомих країн забороняли громадянам моєї країни говорити рідною мовою», — написав Ксьонзов.

Нагадуємо, що Facebook на місяць заблокував розробника сервісу, що дає змогу пофарбувати аватарки в кольори російського прапору, Рішата Шігапова.

Як повідомлялось раніше, Facebook-аккаунт Тараса Березовця заблокували на добу за те, що він поширив пост про українську націю. Того ж дня був заблокований акаунт народного депутата Бориса Філатова, який перепостив повідомлення нардепа Борислава Берези. Окрім того, спільнота «УКРОП - Український Опір» була видалена адміністрацією Facebook.

Також 4 червня Андрій Бондар опублікував критичну колонку, в якій  писав про подвійні стандарти Facebook, які змушують думати про те, що позов на її адміністрацію – єдиний вихід із ситуації, що склалася.

10 червня у відповідь на петицію користувачів, у Facebook пояснили, що соцмережа не порушувала власних стандартів, а тому українців блокують виключно в рамках правил.

Водночас 2 дні тому, 15 червня, Бельгія  подала до суду на Facebook через втручання у приватне життя.

18 червня Facebook розпочав діалог з українською стороною та пообіцяв ретельніше моніторити український сегмент соцмережі.

ms.detector.media