ms.detector.media
MediaSapiens
УНІАН
30.06.2015 15:07
Влада РФ виділить 7 мільярдів рублів ВДТРК та «Першому каналу», щоб росіяни могли отримувати «об’єктивну картину того, що відбувається»
Влада РФ виділить 7 мільярдів рублів ВДТРК та «Першому каналу», щоб росіяни могли отримувати «об’єктивну картину того, що відбувається»
Російська влада вирішила допомогти фінансово Всеросійській державній телевізійній і радіомовній компанії (ВГТРК) та ВАТ «Перший канал».

Про це повідомляє російський «Інтерфакс». 

Учора, 29 червня, комітет Держдуми з бюджету та податках за результатами чергового засідання схвалив поправку, згідно з якою із закритих статей федерального бюджету компаніям буде перераховано 7 мільярдів рублів. 

Автором такої ініціативи є голова комітету нижньої палати парламенту з інформаційної політики Леонід Лєвін.

«Ситуація, що склалася в інформаційному просторі нашої країни, вимагає втручання Держдуми. Загострення міжнародної політичної кризи призвело до необхідності суттєвого збільшення інформаційного мовлення вітчизняних телеканалів», - пояснив позицію Лєвін. Як він каже, «громадяни повинні мати можливість отримувати об’єктивну картину того, що відбувається не тільки в нашій країні, але й у світі».  

«У обставинах, що склалися, на перший план виходить робота на місці події, що пов’язано із витратами на повноцінну роботу корпунктів та віїздних груп». 

Усього станом на поточний рік для підтримки ЗМІ з російського бюджету було виділено 72,569 мільярди рублів. Навесні було рішення скоротити бюджетні витрати на 10%, що зачепило фактично всі федеральні органи влади. Тим не менш, державні ЗМІ отримали навіть більше, аніж планувалося. Так, фінансування «ІТАР ТАСС» зросло на 1,62 мільярди рублів, досягнувши суми 2,62 мільярди.

ms.detector.media