ms.detector.media
MediaSapiens
zn.ua
30.06.2015 14:00
Канада виділила 3 мільйони на журналістські розслідування в Україні
Канада виділила 3 мільйони на журналістські розслідування в Україні
Із 15 мільйонів канадських доларів, які еквівалентні близько $12 мільйонам доларів, що виділила Канада на підтримку демократії в Україні, 3 мільйони призначені для антикорупційних журналістських розслідувань та подальшої підзвітності влади.

Про це заявив міністр оборони Джейсон Кенні, який перебував з візитом в Україні, повідомляє Тиждень.ua з посиланням на прес-службу уряду Канади.

«Канада повністю підтримує зусилля України щодо збереження суверенітету, безпеки і стабільності перед обличчям невиправданої агресії з боку режиму Путіна. Ми демонструємо нашу підтримку за допомогою вкладу в посилення демократії і державних інститутів України, а також посилення потенціалу та тренування українських Збройних сил», – заявив Джейсон Кенні.

Ще 12,4 мільйонів призначені на підтримку судової реформи, щоб допомогти українським судам стати більш незалежними, справедливими і ефективними.

Нагадуємо, що в лютому Канада наклала санкції на російського пропагандиста Дмитра Кисельова. Уряд Канади оголосив про введення нових санкцій щодо 37 осіб та 17 організацій із Росії та України. 

Також у березні Канада виділила Україні $158 млн кредиту.

ms.detector.media