ms.detector.media
MediaSapiens
prportal.com.ua
24.06.2015 11:42
ЄС склав план протидії російській пропаганді
ЄС склав план протидії російській пропаганді
Євросоюз склав план протидії російській пропаганді, який обговорювали у вівторок, 23 червня, на Раді ЄС із загальних справ. Його можуть затвердити вже у четвер.

Про це повідомляє EuObserver.

План презентувала верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні. 

Проект передбачає протистояння російській пропаганді «позитивною» інформацією, підтримкою ЗМІ та підвищенням популярності Євросоюзу на пострадянському просторі. Ще один із важливих напрямів - викриття дезінформації, яка надходить з-за кордону.

До вересня у ЄС планують створити нову службу під назвою StratComTeam, що координуватиме ці дії. 

У Росії «використання та зловживання засобами масової інформації зіграло важливу роль у кардинальних політичних, економічних і пов'язаних з безпекою подіях» у східних сусідів ЄС за останні півтора року, зазначається в документі.

Проект також передбачає «розвиток спеціалізованих комунікаційних засобів за пріоритетними напрямками», які будуть «у розпорядженні політичного керівництва ЄС, прес-служб, делегацій Європейського союзу та держав-членів ЄС».

Матеріали, які поширюватимуться російською та іншими місцевими мовами, мають «дати можливість громадянам легко зрозуміти, що політичні та економічні реформи, які пропонує ЄС, з часом позитивно вплинуть на їхнє повсякденне життя».

Нагадуємо, що вчора, 23 червня, Freedom House оприлюднила результати дослідження «Нації в перехідний період», результати якого свідчать, що Росія є найбільшою антидемократичною силою Євразії, оскільки за останнє десятиліття продемонструвала найбільший відхід від демократичних стандартів. 

18 червня у Франції арештували рахунки представництва МІА «Россия Сегодня» у зв’язку з позовом колишніх акціонерів нафтової компанії ЮКОС.

Нещодавно у Відні під час міжнародної медіаконференції «Безпека журналістів, свобода слова і плюралізм під час конфлікту» Дуня Міятович наголосила, що необхідно усіма силами протистояти військовій пропаганді, і що не може бути безпеки журналістів, якщо немає свободи слова та свободи медіа.

Також 15 червня представник ОБСЄ закликала уряди різних країн зупинити маніпуляції в ЗМІ у зв’язку з висвітленням конфлікту в Україні.

У травні вона звернулася до президента РФ Володимира Путіна з закликом накласти вето на закон про небажані іноземні та міжнародні організації, оскільки зазначений закон містив неточні формулювання, що дозволяли обмежити свободу вираження поглядів та свободу ЗМІ в Росії.

ms.detector.media