ms.detector.media
MediaSapiens
ostarbeiter.vn.ua
22.06.2015 12:10
Міжнародний аеропорт Варшави зазнав хакерської атаки
Міжнародний аеропорт Варшави зазнав хакерської атаки
Міжнародний аеропорт Варшави зазнав хакерської атаки, внаслідок чого сталася аварія ІТ-системи, що відповідає за реєстрацію пасажирів.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу польської авіакомпанії LOT.

«Сьогодні в другій половині дня LOT зазнала ІТ-атаки, що позначилося на наших наземних системах експлуатації. У результаті ми не змогли створити плани польотів та вильотів з Варшави», - йдеться у повідомленні.

Водночас представники авіакомпанії наголошують, що поточна атака не впливає на системи літаків. Тобто ті літаки, які вже в повітрі, продовжать свої рейси.

У результаті хакерської атаки були відкладені тільки деякі маршрути. 

Проте в авіакомпанії LOT зазначають, що посадка відкладених рейсів уже почалася. 

Нагадуємо, що 16 червня хакери атакували найбільше сховище паролів - ресурс LastPass. 

Веб-сервіс, який гарантує користувачам надійне зберігання паролів від різних аккаунтів на сайтах соціальних мереж, заявив, що виявив підозрілу активність на своїх серверах, внаслідок чого деякі дані користувачів могли опинитися в руках хакерів. 

14 червня The Guardian писали про те, що російські і китайські спецслужби використовували документи Едварда Сноудена, щоб вичислити британських і американських секретних агентів. Внаслідок цього Великобританія була вимушена відкликати своїх розвідників.

Того ж дня хакери атакували комп'ютер канцлера Німеччини Ангели Меркель за допомогою «троянського вірусу». Злочинці відправили від імені канцлера ФРН кілька інфікованих листів.

ms.detector.media