ms.detector.media
MediaSapiens
Reuters
15.06.2015 13:13
BlackBerry може випустити перший смартфон на платформі Android
BlackBerry може випустити перший смартфон на платформі Android
Компанія BlackBerry розглядає можливість випуску мобільних девайсів на базі Android - операційної системи від Google.

Про це повідомляє Reuters.

Разом з тим у компанії відзначають «незрівнянні переваги» своєї оригінальної операційної системи у напрямі безпеки та продуктивності.

Згідно з інформацією агенції, такий крок є частиною стратегії BlackBerry, що була розроблена у зв'язку зі значним скороченням частки компанії на ринку мобільних пристроїв, яка передбачає перенесення зусиль на розробку програм і засобів управління смартфонами.

Використання системи Android – спроба повернути компанії колишні обсяги продажів.

Водночас BlackBerry не збирається відмовлятися від оригінальної операційної системи. У відповіді на офіційний запит Reuters представники компанії підкреслили, що хоч і відкриті для змін, однак зберігають лояльність до свого продукту через «незрівнянні переваги в напрямі безпеки і продуктивності».

Станом на серпень 2014 року частка Android-смартфонів на світовому ринку зросла до 85%. Разом з тим частки виробників смартфонів, що працюють на інших платформах, істотно скоротилися. Так, iOS займав 11,9% (13,4% роком раніше), частка Windows Phone скоротилася з 3,8% до 2,7%, а на пристрої BlackBerry довелося лише 0,6% ринку, тоді як рік тому цей показник становив 2,4%.

ms.detector.media