ms.detector.media
MediaSapiens
9TO5Google
12.06.2015 14:00
Google займеться проектами по поліпшенню життя в містах
Google займеться проектами по поліпшенню життя в містах
Компанія Google створила підрозділ для реалізації проектів по удосконаленню влаштування міст.

Про це пише Financial Times.

Створений підрозділ - Sidewalk Labs, за словами гендиректора Google Ларрі Пейджа сконцентрується на тому, щоби поліпшити життя в місті кожному за рахунок розвитку та впровадження технологій для рішень у таких питаннях, як «вартість життя, ефективність транспортних систем та використання електроенергії».

Удосконалення технологій в урбаністиці «може істотно поліпшити життя мільярдів людей по всьому світу», додав він.

Керівником Sidewalk Labs стане колишній заступник мера Нью-Йорка з питань економічного розвитку і забудови Даніель Докторофф. До кінця 2014 року Даніель Докторофф очолював інформаційне агентство Bloomberg.

Sidewalk Labs покликана «відігравати важливу роль у розвитку технологій, платформ та сучасної інфраструктури, які можуть бути впроваджені в містах по всьому світу», зазначив Даніель Докторофф.

У минулому Ларрі Пейдж вже виявляв інтерес до радикальних експериментів щодо вирішення складних проблем, що виникають у сучасному міському житті. Так, двома роками раніше він міркував на тему створення експериментальних зон, в яких не діяли б існуючі закони, для тестування нових форм суспільства.

У заяві Ларрі Пейджа, опублікованій в Google+, зазначається, що Sidewalk Labs займеться вирішенням проблем існуючих міст, а не створенням проектів нових форм соціальної організації.

Ларрі Пейдж зазначив, що початкові інвестиції в Sidewalk Labs будуть «відносно помірними».

ms.detector.media