ms.detector.media
MediaSapiens
SkinnyWhippet
11.06.2015 09:45
Додаток «Очевидець жорстокості» дозволить фіксувати воєнні злочини
Додаток «Очевидець жорстокості» дозволить фіксувати воєнні злочини
Новий додаток до смартфонів «Очевидець жорстокості» дасть можливість зафіксувати у небезпечних регіонах та в подальшому надати цінні відео-докази злочинів.

Про це пише ВВС.

Новий додаток до смартфонів, який вже з’явився у Google Play Store, є результатом співпраці Міжнародної асоціації юристів і департаменту юридичних послуг компанії LexisNexis, що працює у сфері інформаційних послуг.

Його було розроблено з метою подолання проблеми верифікації відео.

Часто першими повідомленнями про якісь жорсткі порушення є поява відео на YouTube. Але проблема в тому, що ці ролики не завжди є тим, за що їх видають, як, наприклад, відео «очевидця» про героїчного сирійського хлопчика, який рятує свою сестру в розпал бою. Воно виявилося фейком.

Навіть у тих випадках, коли відео виявляється справжнім, його не завжди можна використовувати як надійне джерело свідчень, адже немає змоги перевірити автентичність ролика такою мірою, щоб його можна було використовувати в суді.

Програма EyeWitness розроблена для того, щоб робити фото, відео- та аудіозаписи у простий та надійний спосіб.

Вона виглядає як звичайний фото-додаток, але коли користувач її запускає, програма вмикає спеціальний безпечний режим, і якщо телефон перевірятимуть правоохоронці, вони не побачать записаних матеріалів.

 

ms.detector.media