ms.detector.media
MediaSapiens
Amnesty International
03.06.2015 11:00
Президент США заборонив АНБ прослуховувати телефони громадян
Президент США заборонив АНБ прослуховувати телефони громадян
Президент США Барак Обама підписав закон про діяльність американських спецслужб, який забороняє спецслужбам збирати і зберігати дані про телефонні переговори громадян.

Про це повідомляє офіційний Twitter Білого дому.

Закон забороняє АНБ займатися масовим збором даних: номерів телефонів, часу й тривалості дзвінків, а також повідомлень електронної пошти та адреси у мережі. Виняток можуть становити лишень конкретні випадки.

Прихильники акту свободи, зокрема, недоторканності приватного життя і громадянських прав, вважають, що він захищає конфіденційність і водночас зберігає  повноваження з національної безпеки.

Раніше ця ініціатива була схвалена Сенатом. Закон, що отримав назву Patriotic Act (Акт про свободу) передбачає зміну антитерористичного закону, який був прийнятий після 11 вересня 2001 року. За «Американський акт свободи» (USA Freedom Act) проголосувала  переважна більшість  конгресменів  (338 проти 88). 

Новий закон стосується винятково американських громадян.

"I welcome the Senate’s passage of the USA Freedom Act, which I will sign when it reaches my desk." —@POTUS pic.twitter.com/dCUcGXsi35

— The White House (@WhiteHouse) 2 июня 2015
ms.detector.media