ms.detector.media
MediaSapiens
Reklamonstr
27.05.2015 13:27
Оновлення статусів Facebook здатні розповісти про темперамент людини – дослідження
Оновлення статусів Facebook здатні розповісти про темперамент людини – дослідження
У Великій Британії дослідили, що оновлення статусів Facebook здатні розповісти про темперамент людини.

Про це пише i100 The Independent.

Університет Брунеля проаналізував 555 онлайн-опитувань постійних користувачів Facebook та знайшов людей з чітко вираженими особистісними рисами, такими, як екстраверсія, відкритість, нарцисизм, нейротизм, які оновлювали свою сторінку особливим чином.

Екстраверти часто поширювали інформацію про соціальні події і переважно тільки за допомогою сайту соцмережі.

Невротичні особистості частіше публікували статуси про особисте, на кшталт оновлення друзів та стосунків.

Люди, які відзначалися відкритістю в міжособистісному спілкуванні, навпаки не ділилися інформацією з особистого життя, натомість їх оновлення стосувалися «подій, досліджень чи політичних поглядів».

Сумлінні ж особистості найчастіше публікували інформацію про своїх дітей. «Можливо такі оновлення відображають непряму форму суперницького виховання», - йдеться в дослідженні.

Люди з низькою самооцінкою найчастіше публікували пости про кохану людину, однак не в тому ключі, що невротичні особистості, які робили це з метою «підтвердження».

Дослідники припустили, що «люди більш схильні публікувати інформацію про стосунки на Facebook в ті дні, коли почуваються незахищено», і додали, що вони діють так, аби «заявити» про них.

Зрештою самозакохані особистості часто «поширювали пости про дієти та щоденні фізичні вправи, аби акцентувати увагу на тому, наскільки важливими для них є зовнішність та фізична форма», - йдеться в роботі. 

Автори зазначили, що були обмежені в своєму дослідженні, оскільки результати, які вони отримали належали тим, хто сам зголосився взяти участь в такому опитуванні. Зокрема, дослідників турбувало те, що результат "нарцисів" може бути викривленим, якщо ті «не точно повідомили про кількість коментарів та лайків, які вони отримують».

ms.detector.media