ms.detector.media
MediaSapiens
focus.ua
21.05.2015 12:20
CNN: Розвідка США розсекретила листи бен Ладена
CNN: Розвідка США розсекретила листи бен Ладена
Бен Ладен, як це випливає з розсекречених матеріалів, до кінця життя головним пріорітетом «Аль-Каїди» вважав не створення ісламської держави, а вбивство американців.

Про це повідомляє CNN.

Управління директора Національної розвідки США розсекретило 103 документа, які були знайдені в будинку колишнього лідера «Аль-Каїди» Усами бен Ладена після його вбивства.

Серед опублікованих матеріалів — листування терориста з членами сім'ї, керівниками «Аль-Каїди» та інших терористичних угруповань.

Також був оприлюднений список англомовних книг, аналітичних доповідей і американських урядових документів, що зберігалися в електронній бібліотеці бен Ладена.

Cудячи з листування, «терорист номер один»  був турботливим батьком 20 дітей і люблячим чоловіком чотирьох дружин. Він писав про те, як «його серце з нетерпінням чекає» весілля сина Халіда.

Разом з тим, в недатованому листі він закликав джихадистів в Північній Африці сконцентруватися на терактах в американських посольствах і компаніях Того і Сьєрра-Леоне.

Своїм прихильникам в Ємені він також говорив про те, що замість нападів на місцевих силовиків, бойовикам слід сконцентруватися на американцях. Бен Ладен також піднімав питання впливу зміни клімату на мусульманський світ і порушив проблему продовольчої безпеки. Він дав своєму помічнику докладні вказівки щодо того, як ефективніше зберігати пшеницю.

Усама бен Ладен перебував у списку найбільш розшукуваних терористів ФБР з 1998 року. Він був знищений в результаті операції американського спецназу в ніч на 2 травня 2011 року на віллі в Абботабаді. Раніше повідомлялося, що спецназу США після ліквідації бен Ладена наказали знищити всі фото його тіла.

ms.detector.media