ms.detector.media
MediaSapiens
en.wikipedia.org
11.05.2015 15:06
АНБ стежило за компанією Siemens через імовірний зв'язок з російськими спецслужбами
АНБ стежило за компанією Siemens через імовірний зв'язок з російськими спецслужбами
Агентство національної безпеки США зверталося до німецької розвідки з проханням організувати стеження за концерном Siemens.

Про це пише Meduza з посиланням на німецьку газету Bild.

Німецьке видання пише, що поінформовані джерела в американських спецслужбах повідомили, що приводом  до стеження за Siemens стала інформація про можливі зв’язки компанії з російськими спецслужбами. Siemens  нібито надавала російській Федеральній службі охорони засоби зв’язку, придатні до використання у розвідці.

Bild водночас зазначає, що невідомо, чи погодилася німецька розвідка стежити за Siemens і, якщо так, то чи були отримані якісь дані.

Раніше в Німеччині розгорівся гучний скандал у зв’язку з повідомленнями у медіа про те, що німецька розвідка за дорученням АНБ стежила за європейською компанією Airbus, урядом Франції та Єврокомісією.

Airbus звернулася до німецької влади з проханням надати відомості про можливі факти шпигунства щодо них. Канцлер Німеччини Ангела Меркель у контексті скандалу стала на захист спецслужб і наголосила на необхідності міжнародної співпраці між розвідками через можливі терористичні загрози.

Нагадаємо, що торік Генеральна прокуратура Німеччини розпочала розслідування у зв’язку із повідомленнями про те, що Агентство національної безпеки США прослуховувало телефон канцлера Німеччини Ангели Меркель.

 

ms.detector.media