ms.detector.media
MediaSapiens
hromadske.tv
08.05.2015 10:02
Суд вирішив не повертати доменному реєстратору NIC.ua обладнання, вилучене СБУ
Суд вирішив не повертати доменному реєстратору NIC.ua обладнання, вилучене СБУ
Великий український доменний реєстратор NIC.ua відновив сайти своїх клієнтів. Однак обладнання на суму 70 тисяч доларів, що було вилучене Службою безпеки України, не повернули.

Про це повідомляє ain.ua з посиланням на директора компанії Андрія Хветкевича.

За словами менеджера, належної аргументації такого судового рішення юристи NIC.ua не отримали. «Суддя по суті й не ознайомлювався зі справою, прямо під час слухання вислухав доведення сторін, щось подивився і вирішив, що оскільки копії з обладнання зняли, то і віддавати можна поки не поспішати. В результаті – відмова», - сказав Хветкевич.

Коли обладнання повернуть і чи повернуть взагалі, компанія не знає. За словами директора, якщо проводитиметься експертиза, це може затягнутися надовго.

Зараз хостинг NIC.ua працює у хмарковому середовищі і має копії за кордоном. Один його сервер важить 300 кг, тому вилучити його буде складно. Разом з тим, компанії потрібні і старі сервери, бо на них були розмішені важливі службові дані, що не були скопійовані.

Нагадаємо, 7 квітня Служба безпеки вилучила сервери доменного реєстратора Nic.ua, маючи на меті припинити діяльність кількох сепаратистських сайтів.  Внаслідок цього постраждало понад 30 тисяч клієнтів компанії, які замовили у неї послуги хостингу. Перестав працювати новинний сайт watcher.com.ua. Сепаратистські сайти натомість продовжили свою роботу.

ms.detector.media