ms.detector.media
MediaSapiens
Енджела Арендтс, fastcompany.com
06.05.2015 12:27
Віце-президентку Apple визнали найбільш високооплачуваною жінкою-найманою працівницею у США
Віце-президентку Apple визнали найбільш високооплачуваною жінкою-найманою працівницею у США
Віце-президентка Apple з роздрібних та онлайн-продажів Енджела Арендтс (Angela Ahrendts) отримувала у 2014 році найвищу зарплату серед жінок у США.. Її річна заробітна платня становила 82,6 мільйони доларів.

Про це повідомляє Bloomberg.

54-річна Енджела Арендтс приєдналася до найдорожчої компанії світу у травні 2014 року і стала першою жінкою у вищому менеджменті компанії. До цього жінка працювала у британській компанії Burberry, що виробляє одяг, аксесуари та парфуми.

На другому місці рейтингу – Сафра Катц (Safra Catz)- гендиректор компанії Oracle, що виготовляє програмне забезпечення. Вона отримала в минулому році 71,2 мільйони доларів.

Гендиректор Yahoo Марісса Мейєр (Marissa Mayer), яка отримала 2014 року 59,1 мільйона доларів, опинилася на третьому місці.

Цікаво, як зазначає Mashable, що Енджела Арендтс отримала навіть більше, ніж її бос – гендиректор Apple Тім Кук (Tim Cook), який заробив 65 мільйонів. Однак вона трошки «недотягнула» до гендиректора Microsoft Сатьї Наделли (Satya Nadella), який отримав 84,3 мільйони. 

ms.detector.media