ms.detector.media
MediaSapiens
06.05.2015 10:09
У вільному доступі з’явився підручник «Ґендерні медійні практики»
У вільному доступі з’явився підручник «Ґендерні медійні практики»
Навчальний посібник з ґендерної рівності та недискримінації для студентів навчальних закладів за загальною редакцією Сергія Штурхецького доступний для завантаження онлайн.

Автори посібника на основі аналізу українського та закордонного досвіду розглядають проблему застосування ґендерно-орієнтованих медійних практик та впровадження ґендерного підходу.

«Читачі зможуть знайти відповіді на запитання: чому ґендер та ґендерна рівність є важливими для журналістів і для медіа; який існує взаємозв’язок між ґендерними питаннями і нерівністю та роботою ЗМІ; якою є роль ЗМІ та рекламної індустрії у підтримці та просуванні ґендерної рівності; якими є ґендерно-чутливі практики у роботі ЗМІ, а також яким чином вони можуть допомогти у формуванні професійного профілю успішних медійників», - сказано в анотації до книги.

У першій частині підручника розглянуто теоретичне підґрунтя ґендерної проблематики, висвітлено питання ґендерної політики та економіки, подано історію ґендерних досліджень. У другій частині запропоновано практичні кейси, у третій – програми тренінгів з ґендерної проблематики, а в четвертій – ресурси із зазначеної тематики, у тому числі нормативні документи, інтернет-сайти, літературу.

Посібник спрямований на журналістів-практиків, студентів, викладачів, рекламістів. Завантажити його можна за посиланням.

Посібник видано у рамках проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Підтримка утвердження ґендерної рівності в Україні».

ms.detector.media