ms.detector.media
MediaSapiens
lifehacker.ru
28.04.2015 13:02
Інформація про зникнення музики із «ВКонтакте» виявилася фейком
Інформація про зникнення музики із «ВКонтакте» виявилася фейком
Минулого тижня низка російських та українських медіа повідомляли, нібито з 1 травня із соцмережі «ВКонтате» зникне музичний контент через посилення піратського законодавства. Проте ця новина виявилася фейковою.

Про це пише tjournal.ru.  

TJ звернулася до соціальної мережі за коментарем і дізналася, що розтиражована у медіа інформація - неправдива.

«На минулому тижні серед користувачів і у пресі стали поширюватися новини, що після 1 травня музика із “ВКонтакте” зникне чи доступ до неї стане платним. Ця інформація не повністю не відповідає дійсності – музичний розділ на сайті залишиться і продовжить роботу у попередньому режимі», - заявив прес-секретар «ВКонтакте» Георгій Лобушкін.

Першим про зникнення музики з ВК написав сайт телеканалу «Дождь». Попри те, що медіа швидко спростувало цю інформацію, вона почала поширюватися і навіть опинилася на головній сторінці розділу «Интернет» російського сервісу «Яндекс.Новости».

Не стоит верить в этот бред, если вы вдруг начали. Эта музыка будет вечной: pic.twitter.com/iLXEr7FaqQ

— George Lobushkin (@lobushkin) 24 Квітень 2015

Поширювали новину про зникнення музики із ВК і українські медіа.

Як пише TJ, частина сайтів стверджувала, що «ВКонтакте» тимчасово припинить роботу з 1 травня, поки не видалить із серверів увесь піратський контент. Інші писали, що соцмережа «досягла домовленостей» із Роскомнаглядом, тому продовжить роботу у звичайному режимі.

Ці «домовленості» прес-секретар «ВКонтакте» називає домислами і коментувати відмовляється.

З 1 травня у Росії набирає чинності нова редакція «анти піратського закону», що поширюватиметься, окрім фільмів, на музику, книги та програмне забезпечення. Правовласники зможуть досягти повного блокування сайтів, піратство яких викривали неодноразово.

ms.detector.media