ms.detector.media
MediaSapiens
Скотт Макінтайр, theguardian.com
27.04.2015 17:51
Австралійського журналіста звільнили за твіттер-коментарі про Першу світову війну
Австралійського журналіста звільнили за твіттер-коментарі про Першу світову війну
Журналіста телеканалу SBS Скотта Макінтайра (Scott McIntyre) звільнили після того, як він розкритикував австралійських ветеранів Першої світової війни.

Про це повідомляє The Guardian.

Австралійський спортивний журналіст каналу SBS Скотт Макінтайр у день ветеранів Австралії (Anzac Day) написав серію твітів, у яких розкритикував учасників війни.

З приводу відзначення століття Дарданелльської операції, яка проводилася 1915 року країнами Антанти, журналіст написав, що це «культифікація імперського вторгнення».

«Згадування самовільних розправ, повсюдних зґвалтувань та крадіжок цими хоробрими анзаками у Єгипті, Палестина та Японії», - написав він.

За словами виконавчого директора телеканалу Майкла Ібайда (Michael Ebeid) коментарі журналіста щодо учасників Першої світової війни були «надзвичайно недоречними та неввічливими», порушили кодекс мовника щодо поведінки у соціальних мережах. «Нерозумно залишатися в ефірі, коли аудиторія не поважає тебе чи недовіряє тобі», - сказав він, пояснюючи звільнення журналіста.

Поведінка Макінтайра привернула увагу австралійського міністра зв’язку Майлкольма Тарнбула (Malcolm Turnbull). Він заявив, що важко вигадати щось більш образливе і недоречне. «Мерзенні ремарки, що заслуговують на осуд», - написав політик у Твіттері.

ms.detector.media