ms.detector.media
MediaSapiens
Расул Джафаров, kavkaz-uzel.ru
20.04.2015 15:10
Азербайджанського журналіста Расула Джафарова засудили до позбавлення волі
Азербайджанського журналіста Расула Джафарова засудили до позбавлення волі
Відомого азербайджанського правозахисника та журналіста Расула Джафаров за судили до 6 з половиною років позбавлення волі.

Про це повідомляє сайт EaP Media Freedom Watch із посиланням на contact.az.

Журналіста визнали винним у незаконному підприємництві, ухиленні від сплати податків, зловживанні службовими повноваженнями, службовому підробленні та присвоєнні коштів в особливо великому розмірі.  Після завершення терміну ув’язнення Расулу Джафару заборонено ще три роки займати будь-які посади. Таке рішення 16 квітня виніс бакинський суд з тяжких злочинів.

Почувши вирок, Расул Джафаров заявив, що вважає його політичним замовленням. Вина правозахисника недоведена: усі свідки дали свідчення на захист підсудного.

Із закликами звільнити журналіста зверталися до влади Азербайджану численні міжнародні організації. Рада Європи, Європейський Союз та інші наполягали на звільненні Джафарова та інших правозахисників, яких затримали за вигаданими звинуваченнями.

На думку Расула Джафарова, його переслідують за привертання уваги міжнародної спільноти до проблеми політичних в’язнів в Азербайджані, зокрема за організацію акції протесту на сесії ПАРЄ в Страсбурзі, під час виступу президента Ільхама Алієва, за заклики до бойкоту Європейських ігор (пан'європейського міжнародного спортивного змагання, що вперше має відбутися цього року в Азербайджані).

ms.detector.media