ms.detector.media
MediaSapiens
scmp.com
10.04.2015 10:33
Китайського телеведучого відсторонили від роботи за критику Мао Цзедуна
Китайського телеведучого відсторонили від роботи за критику Мао Цзедуна
Популярного китайського телевізійного ведучого Бі Фуцзяня (Bi Fujian) відсторонили від ефіру на чотири дні. Це трапилося після того, як у мережі з'явилося відео, на якому журналіст під час приватного бенкету жартує про Мао Цзедуна.

Про це повідомляє сайт South China Morning Post.

На своїй сторінці у китайській соцмережі Weibo Китайське центральне телебачення (CCTV) заявило, що серйозно розслідуватиме справу Бі Фуцзяня. Представники ТБ також стверджують, що суперечливе відео викликало серйозну суспільну реакцію.

На 76-секундному відеоролику журналіст співає уривок з опери часів культурної революції у Китаї, сатирично коментує Мао Цзедуна й каже, що людям за його правління було важко.

На Китайському центральному телебаченні кажуть, що поведінка Бі Фуцзяна завдала шкоди їхньому іміджу. У зв’язку із санкцією щодо журналіста, в ефір не виходитимуть програми, які він веде.

56 річний Бі Фуцзян, більш відомий як Бі Лаоє (Bi Laoye) чи «Дідусь Бі» (Grandpa Bi) –ведучий талант-шоу, а також продюсер та режисер китайського телебачення. Його шоу «Алея зірок» виходить в ефір з 2004 року. 

ms.detector.media