ms.detector.media
MediaSapiens
thebobs.com
09.04.2015 16:49
Оголосили фіналістів міжнародного конкурсу The Bobs в Україні
Оголосили фіналістів міжнародного конкурсу The Bobs в Україні
Журі обрало 5 проектів-фіналістів міжнародного конкурсу онлайн-активізму The Bobs в номінації "Найкраща сторінка українською". До 3 травня за них можна проголосувати.

Про це повідомляє сайт конкурсу thebobs.com.

У номінації «Вибір користувачів – найкраща сторінка українською» до фіналу потрапили такі проекти:  Психологічна кризова служба, Донбас SOS, Реанімаційний пакет реформ, Центр протидії корупції, а також сторінка відомого українського публіциста Віталія Портникова.

Донбас SOS – це громадська організація, створена 2014 року донбаськими активістами. Вона координує допомогу вимушеним переселенцям, а також громадянам, які перебувають в зоні АТО. За рік існування «гарячої лінії» волонтери організації Донбас SOS надали понад 25 тисяч консультацій.

Психологічна кризова служба – проект, що виник під час протестів на Майдані. До нього приєдналися психологи, соціальні працівники, психотерапевти, психіатри та інші професіонали й надавали допомогу всім, хто її потребував. Згодом діяльність служби поширилася на вимушених переселенців, жертв тортур, військовослужбовців, сім’ї загиблих військових. Зараз у проектах Психологічної кризової служби беруть участь близько 500 професіоналів-волонтерів.

Реанімаційний пакет реформ – ініціатива експертів, журналістів, громадських активістів, які об’єдналися з метою пришвидшити реформи в Україні. Навколо РПР об’єдналися понад 300 професіоналів. Вони розробляють законопроекти, домагаються їхнього ухвалення в парламенті та контролюють виконання.

Центр протидії корупції – громадська організація, що об’єднує експертів юридичного, медійного та громадсько-політичного секторів. Ядром ключових проблем розвитку України вони вважають корупцію і мають на меті створити умови, за яких бути корупціонерами при владі в Україні було б невигідно та ризиковано.

Віталій Портников– відомий український журналіст і публіцист, оглядач «Радіо Свобода», телеведучий телеканалу «Еспресо ТВ». Належить до топ-25 рейтингу найпопулярніших українських користувачів Facebook.

Проголосувати за проекти можна на сайті конкурсу.

Щорічний конкурс інтернет-активізму The Bobs (The Best of Online Activism), організовує Deutsche Welle. В його рамках визначають найкращі інтернет-проекти та онлайн-активістів із різних країн світу. Торік переможцями The Bobs стали п’ять українських проектів.

ms.detector.media