ms.detector.media
MediaSapiens
vesti.ru
08.04.2015 16:06
Російське телебачення спотворило слова Порошенка
Російське телебачення спотворило слова Порошенка
Російський державний телеканал «Россия» додав до тексту президента України Петра Порошенка фразу якої не було.

Як повідомляє «Радіо Свобода», під час перекладу до слів Порошенка додали фразу: «Ми завжди будемо розмовляти тільки українською».

У сюжеті за 6 квітня «Інтрига дня: чи пропонував Порошенко Путіну «забрати» Донбас» канал «Россия 1» розповів, що Донбас Україні не потрібен, «судячи з поведінки офіційного Києва».

«Порошенко сьогодні заявив, що українська мова завжди буде єдиною державною, це при тому, що особливий статус Донбасу, узгоджений у Мінську “нормандською четвіркою”, передбачає, що там зможуть вільно розмовляти і російською», - йшлося  у сюжеті.

Потім було показано уривок відео з першого засідання Конституційної комісії з участю Петра Порошенка. Його слова переклади так: «Україна завжди буде унітарною, ми завжди будемо розмовляти тільки українською, я готовий запустити референдум з цього питання державного устрою, але треба розуміти, що 90% населення виступає проти федералізації. Україна не погодиться з жодною формою тиску в цьому питанні».

Натомість в оригіналі Петро Порошенко сказав про українську мову лише те, що вона буде єдиною державною. «Україна була, є і, я переконаний, буде залишатися унітарною державою, і не тому, що ми з вами тут згори так вирішимо, а тому, що ми регулярно вивчаємо громадську думку, і можу вас запевнити, що за останній рік підтримка суспільством унітарної моделі побудови управління державою є дуже потужною і на сьогоднішній день майже наближається до 90%», - сказав президент України, додавши, що під час децентралізації слід враховувати місцеву специфіку стосовно мови, віри, традицій та інших факторів.

Нагадаємо, журналісти ВВС викрили брехню російського телебачення про загибель 10-річної дівчинки внаслідок артобстрілу.

ms.detector.media