ms.detector.media
MediaSapiens
Ксенія Собчак, archdesignfoto.com
16.03.2015 10:01
Ксенія Собчак поїхала з Росії через загрозу життю – ЗМІ (оновлено)
Ксенія Собчак поїхала з Росії через загрозу життю – ЗМІ (оновлено)
Російська журналістка Ксенія Собчак вирішила покинути Росію на невизначений час.

Як повідомляє «Коммерсантъ», таке рішення вона прийняла  у зв’язку із ймовірною загрозою життю.

Видання пише, що минулої п’ятниці Ксенія Собчак святкувала вихід нового номеру журналу L`Officiel, першого під її керівництвом. За інформацією «Коммерсанта», друзі та знайомі опозиціонерки прийшли її провести перед від’їздом.

«Скасувати прем’єру спектаклю "Одруження" у Театрі націй я не могла, як і цю вечерю, але завтра ж покину Росію на деякий час», - сказала Собчак.

«Коммерсантъ» з посиланням на слова близьких друзів журналістки пише, що вона покидає країну за рекомендацією спецслужб. Супроводжували її під час прощального вечора чоловік, Максим Віторган, та двоє охоронців.

Видання також нагадує, що після убивства опозиційного політика Бориса Нємцова у пресі з’явилися повідомлення про існування так званих «розстрільних списків». Фігурувало у них також прізвище Ксенії Собчак. 

Пізніше кореспондент американського журналу Time Саймон Шустер (Simon Shuster) у своєму Твіттері написав, що покидає Москву також редактор "Эха Москвы" Олексій Венедиктов. За словами журналіста, головний редактор радіо підтвердив йому, що перебуває у "розстрільному списку" .

Sobchak is not alone. Venediktov @aavst confirmed to me last week that he is on the hit list and likely leaving town. http://t.co/FVvwFu3Qxj

— Simon Shuster (@shustry) 16 Март 2015
ms.detector.media