ms.detector.media
MediaSapiens
clclt.com
13.03.2015 12:23
Росія майже знищила незалежні медіа Криму – RSF
Росія майже знищила незалежні медіа Криму – RSF
Незалежні журналісти у Криму зазнають насильства. Після анексії півострова Росія встановила контроль над майже всіма місцевими медіа.

Такий висновок робить міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів», повідомляє Deutsche Welle.

За словами керівника німецького відділення RSF Крістіана Міра, впродовж останнього року Росія встановила контроль практично над усіма кримськими ЗМІ, а незалежні журналісти не мають можливості для критичного висвітлення подій.

«Від незалежного медіаландшафту Криму майже нічого не залишилося», - наголосив він.

Організація також зазначає, що деяким незалежним журналістам і блогерам через репресії довелося утекти з Криму.

«Репортери без кордонів» нагадують, що в ході так званого «референдуму» 16 березня 2014 року на півострові відімкнули загальнонаціональні українські телеканали, а також незалежний кримський канал «Чорноморська ТРК». Нині частоти українських мовників зайняли російські телеканали. Не вимкнули, як зазначає RSF, лише кримськотатарський ATR, проте його співробітники постійно перебувають під тиском російської влади.

Організація зауважує, що наприкінці лютого 2015 року, численні кримські радіоканали втратили можливість мовлення. В ході конкурсу, який провів російський регулятор Роскомнагляд, без пояснення причин відмовили у наданні ліцензії інформагенції «Криміські новини».

ms.detector.media