ms.detector.media
MediaSapiens
nnritsolutions.com
11.03.2015 10:47
У соцмережі «ВКонтакте» з’явився новий вірус, що списує кошти користувачів Android
У соцмережі «ВКонтакте» з’явився новий вірус, що списує кошти користувачів Android
Російською соціальною мережею «ВКонтакте» шириться новий троян-вірус із назвою Podec. Він підписує користувачів Android на платні сервіси.

Про це повідомляє jourdom.ru з посиланням на експертів «Лабораторії Касперського».

Фахівці встановили, що новий вірус обходить систему САРТСНА, яка перевіряє, чи є користувач реальною людиною.

Зараження відбувається, коли особа завантажує зламані версії популярних Android-ігор, посилання на які можна знайти у групах «ВК». Шкідлива програма просить надати права адміністратора, аби її неможливо було видалити. Вона також підписує власника пристрою на платні сервіси, обходячи механізм, що повідомляє користувача про ціну послуги.

Як повідомляють експерти «Лабораторії Касперського», Podec виявили наприкінці 2014 року. З того часу він продовжує оновлюватися. На думку представника компанії Віктора Чебишова, вірус є «небезпечним етапом в еволюції шкідливих програм для мобільних пристроїв».

За словами прес-секретаря соціальної мережі «ВКонтакте» Георгія Лобушкіна, соцмережа є не єдиним майданчиком, де поширюється цей вірус. Він сказав, що служба підтримки справді реєструвала випадки зараження вірусом через деякі спільноти, проте запевнив, що зараз всі вони заблоковані.

ms.detector.media