ms.detector.media
MediaSapiens
Кадр з фільму «Крым. Путь на Родину»,
10.03.2015 10:54
США відреагували на слова Путіна про Крим у фільмі, анонсованому каналом «Россия 1»
США відреагували на слова Путіна про Крим у фільмі, анонсованому каналом «Россия 1»
У США вважають, що документальний фільм про анексію Криму, про який 9 березня розповів телеканал «Россия 1», свідчить про «брехливий підхід» Москви до подій у Криму та на сході України.

Так висловилася прес-секретар Держдепартаменту США Джен Псакі (JenPsaki), повідомляє проект Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Звісно, те, що ми побачили, співвідноситься з брехливим підходом, який ми вже бачили, коли Росія заперечувала втручання на сході України», - сказала Псакі.

За її словами, США та міжнародна спільнота працюють спільно задля підтримки та територіальної цілісності України.

Днями федеральний телеканал «Россия 1» у своєму сюжеті показав уривок документального фільму «Крым. Путь на Родину», в якому російський президент розповів про те, як приймав рішення про анексію півострова.

«Ситуація розгорнулася  в Україні таким чином, що ми були змушені почати роботу із повернення Криму до складу Росії, тому що ми не можемо кинути цю територію і людей, які там проживають, під каток націоналістів», - сказав Путін.

Натомість торік, у березні 2014-го, він заперечував, що Росія ввела війська на територію Криму. Він заявляв, що безпеку так званого «референдуму» про приєднання півострова до РФ забезпечували «сили місцевої самооброни». 

ms.detector.media