ms.detector.media
MediaSapiens
pravoslavnij.livejournal.com
05.03.2015 17:22
Священика РПЦ «попросили» не писати у своєму блозі про Україну
Священика РПЦ «попросили» не писати у своєму блозі про Україну
Санкт-Петербурзька митрополія Російської православної церкви «не благословила» публічного вираження точки зору священнослужителем Миколою (Савченком) про війну в Україні.

Про це священик написав у своєму блозі.

За його словами, «не благословляється» також дискусія у соціальних мережах на тему подій в Україні.

Священик не повинен виступати на згадану тему в медіа, публічно виражати свою позицію «для уникнення  смути та гострих спорів у середовищі громадськості».

«Замість цього мені належить посилити молитви про те, щоб в Україні якомога швидше встановися міцний мир», - написав о. Микола (Савченко).

Він також висловив думку, що цю історію не слід сприймати як заборону оцінки війни як братовбивчої чи закликів до миру. Священик зауважив, що у коментарях до його дописів часто було надто багато нецензурної лексики, а займатися постійним наглядом за численними коментарями у нього не було ні сил, ні бажання.

«В цьому сенсі стан сторінки досить повно відображає стан нашого хворого та розділеного суспільства, де вирують пристрасті і живе ненависть. З часом утворилася група активістів, які взяли собі за мету домогтися мого покарання, як нібито ворожого шпигуна та зрадника Батьківщини», - написав ієрей Микола (Савченко).

Раніше священик зазначав у своїх дописах, що був учасником Маршу миру, виступав за припинення агресії Росії щодо заходу, критикував ворожу пропаганду російських ЗМІ.

ms.detector.media