ms.detector.media
MediaSapiens
Допис П.Данилевич у соцмережі vk.com
02.03.2015 14:20
У Росії журналістку судять за фото часів німецької окупації
У Росії журналістку судять за фото часів німецької окупації
У російському місті Смоленськ журналістку видання «Реадовка.ру» Поліну Данилевич (справжнє прізвище Петрусєва) судять за публікацію у соцмережі фотографії часів німецької окупації.

Як повідомляє meduza.io, журналістка опублікувала у соцмережі «ВКонтакте» фотографію двору свого будинку, зроблену в часи німецької окупації.

Поліна Данилевич розповіла сайту «Медуза», що їй висунули обвинувачення за адміністративною статтею «Пропаганда та публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки».

28 лютого журналістку затримали працівники поліції та доставили до відділку для складання протоколу. Там вона провела кілька годин. Суд у цій справі має відбутися сьогодні, 2 березня.

Як пише «Смоленская народная газета», до цієї події Петрусєвій телефонували з поліції і просили видалити фотографії. Проте, як пише видання, тоді силовики з журналісткою не порозумілися.

Фотографію, що стала приводом до затримання, Поліна Данилевич опублікувала 31 січня. На ній зображені вишикувані солдати і видно прапор зі сватикою. Фото було скопійоване з історичного ресурсу pastvu.com. Згідно з описом, світлина зроблена у 1941-1943 роках. 

ms.detector.media