ms.detector.media
MediaSapiens
daily-journal.com
02.03.2015 10:04
Витік даних сервісу Uber піддав ризику 50 тисяч водіїв
Витік даних сервісу Uber піддав ризику 50 тисяч водіїв
Вразливість мобільного додатка для пошуку таксі Uber могла спричинити витік персональної інформації десятків тисяч водіїв у США.

Про це пише Mashable.

У компанії Uber підтвердили, що їхні бази даних містять в собі  імена водіїв та номери водійських прав і що ця інформація могла потрапити до рук хакерів.

Адміністрація Uber не повідомила, яким чином було виявлено вразливість. Проте зазначила, що треті особи отримували доступ до їхніх баз у травні 2014 року. Дізналася компанія про це у вересні.

Uber запевняє, що виправила недолік. Минулої п’ятниці вона почала повідомляти водіїв про інцидент і в якості «компенсації» запропонувала усім безкоштовне користування сервісом убезпечення персональних даних упродовж року.

Як зазначає Mashable, в Uber був контроверсійний рік. В тому числі відбувся скандал, пов'язаний з тим, що в Нью-Делі (Індія) жінку зґвалтував водій-клієнт сервісу. Крім того, компанію критикували за те, що вона недостатньо забезпечує приватність водіїв. 

Uber – американська компанія, що створила мобільний додаток для пошуку та виклику таксі або приватних водіїв. Сервісом користуються у багатьох країнах світу – Канаді, Австралії,Сінгапурі, Індії, ПАР та інших.

ms.detector.media