ms.detector.media
MediaSapiens
richardmccoll.com
23.02.2015 17:41
У Росії депутати розглядають закон про журналістів у «гарячих точках»
У Росії депутати розглядають закон про журналістів у «гарячих точках»
У п’ятницю Держдума РФ в першому читанні прийняла поправки до закону «Про засоби масової інформації». Ними запроваджуються гарантії безпеки для журналістів у «гарячих точках».

Про це повідомляють «РИА Новости».

В разі прийняття змін до закону, роботодавця зобов’яжуть укладати із працівником договори страхування та забезпечувати журналістів у «гарячих точках» засобами індивідуального захисту, розпізнавальним знаком «Преса» та міжнародним посвідченням журналіста. Крім цього, редакція повинна навчити свого працівника основним заходам безпеки.

Також  пропонується ввести добровільну геномну реєстрацію – зберігання біологічного матеріалу для ідентифікації людини.

За невиконання умов договору страхування запроваджуються штрафи. Для посадових та фізичних осіб вони становитимуть від 30 до 50 тисяч рублів, для юридичних осіб –  від 100 до 200 тисяч рублів. За повторні порушення штрафи подвоюватимуться. Юридичним особам загрожує навіть призупинення діяльності на термін до 90 діб.

Законопроект також передбачає матеріальну компенсацію родині журналіста в разі його загибелі.

Як зазначає BBC, у більшості європейських країн журналістам, які працюють в небезпечних умовах, безпека гарантується не спеціальними законами. Для цього, додає видання, існують внутрішні редакційні правила, колективні договори профспілок, судові прецеденти.

ms.detector.media