ms.detector.media
MediaSapiens
mashable.com
17.02.2015 16:34
Соціологи дослідили, з яких медіа білоруси дізнаються про Україну
Соціологи дослідили, з яких медіа білоруси дізнаються про Україну
Білоруська аналітична майстерня Андрія Вардомацького виявила, яким ЗМІ довіряють білоруси.

Як пише сайт «Белорусский партизан», із результатів дослідження випливає, що у Білорусі кожен обрав собі певні медіа й лише їм тепер довіряє.

Опитування показало, що, окрім білоруських державних та російських медіа, зростання довіри спостерігається і до білоруських незалежних медіа.

За словами Андрія Вардомацького, одночасно зросла довіра до трьох виокремлених соціологами видів медіа. Білоруським офіційним ЗМІ стали довіряти на 2,4% більше людей, російським офіційним – на 7,1%, білоруським неофіційним –  на 8,7%.

Експерти вбачають у результатах дослідження те, що триває процес поступового ціннісного самовизначення. Зазначають, що у даному випадку це продемонстровано на прикладі ставлення до подій в Україні.

«Кожна цільова група чітко визначила своє розуміння ситуації, і з усього пропонованого набору медійних джерел вибирає свій. Це принципово важливо для практичного розуміння того, що відбувається, - підкреслив Андрій Вардомацький. – Зазначений медійний процес із точки зору соціальної структури означає суспільну поляризацію. Залежно від ситуації, вона може набувати небезпечних форм протистояння».

Дослідження проводилося в грудні 2014 року.

ms.detector.media