ms.detector.media
MediaSapiens
fr.sputniknews.com, скріншот
29.01.2015 13:01
Російське агентство Sputnik запустило франкомовний портал
Російське агентство Sputnik запустило франкомовний портал
Агентство оголосило про початок роботи сайту fr.sputniknews.com, що спрямований на франкомовну аудиторію.

Про це повідомляють «РИА Новости».

Засновники проекту вбачають мету нового медіа в донесенні франкомовним людям «всього різноманіття думок про актуальні міжнародні теми»

«Sputnik – це сучасний засіб масової інформації, що відрізняється від інших ЗМІ, у першу чергу, вибором тем, ракурсом, розумінням світу», - вважає головний редактор агентства Маргарита Симоньян.

На новому сайті fr.sputniknews.com публікуватиметься різноманітний контент: тексти, інфографіка, відео, фоторепортажі, онлайн-ефіри, інтернет-голосування, зазначають «РИА Новости».

На початку листопада 2014 року міжнародне інформаційне агентство «Россия сегодня» запустило новий міжнародний медіабренд під назвою «Спутник» (Sputnik). Гендиректором агентства став одіозний російський телеведучий Дмитро Кисельов, а головним редактором - Маргарита Симоньян, яка також очолює інший російський пропагандистський телеканал – RT (колишня назва – Russia Today). 

Sputnik складається із веб-сайтів та спільної радіостанції, що мовить у прямому ефірі англійською. За словами керівництва, він мовитиме тридцятьма мовами і продукуватиме понад 800 годин радіоефіру за добу. Інформація надходитиме з 130 міст у 34 країнах.

Нагадаємо, що за недостовірне висвітлення подій в Україні ім'я Дмитра Кисельова першим було занесено на Дошку ганьби брехливих журналістів. Він є фігурантом чорних списків США та Європейського Союзу, йому заборонено в'їзд до України, проти нього СБУ відкрила кримінальне провадження за підозрою в сприянні тероризму.

ms.detector.media