ms.detector.media
MediaSapiens
wikimediaukraine.wordpress.com
28.01.2015 17:12
Українська «Вікіпедія» проведе флешмоб з написання нових статей
Українська «Вікіпедія» проведе флешмоб з написання нових статей
В україномовній «Вікіпедії» з 30 січня по 1 лютого відбуватиметься флешмоб із написання нових статей, присвячений 11-річчю українського розділу найпопулярнішої у світі онлайн-енциклопедії.

Як повідомляє організатор конкурсу – ГО «Вікімедіа Україна», найактивніші учасники акції отримають пам’ятні сувеніри.

Для участі у Вікіфлешмобі необхідно написати нову статтю на будь-як тему. Для новачків створили сторінку Вікіфлешмобу, де пояснено основні принципи енциклопедії та можна скористатися «Майстром написання статей».

Усі статті мають бути написані на основі авторитетних джерел та з посиланням на них, відповідати критеріям значимості, не порушувати авторського права. Автори мають дотримуватись нейтральної точки зору.

Для тих, хто не знає, про що можна написати, на сторінці флешмобу зазначено, як знайти тему нової статті. У «Вікіпедії» для цього є спеціальні списки «червоних посилань», тобто статей, яких в онлайн-енциклопедії наразі немає.

Організатори зауважують, що для участі в акції не обов’язково писати статтю саме у дні проведення флешмобу. Можна підготувати заздалегідь, а зберегти на сайті вже під час акції.

Перший Вікіфлешмоб, що відбувся 27 квітня 2014 року, був присвячений пам’яті Героя України Ігоря Костенка, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілів активістів Майдану на вулиці Інститутській. За життя Ігор був активним дописувачем «Вікіпедії» і прагнув реалізувати ідею Вікіфлешмобу. У серпні 2014-го засновник онлайн-енциклопедії «Вікіпедія» Джиммі Вейлз (Jimmy Wales) оголосив Ігоря Костенка вікіпедистом року. 

ms.detector.media