ms.detector.media
MediaSapiens
foodsecuritycluster.net
28.01.2015 16:48
У Південному Судані загинуло 5 журналістів
У Південному Судані загинуло 5 журналістів
П’ятеро репортерів потрапили у засідку і загинули під обстрілом у Південному Судані.

Про це Комітету захисту журналістів повідомив міністр інформації африканської країни Деррик Алфед (Derrick Alfred).

Журналісти пересувалися в автомобільному конвої й загинули від куль невідомих нападників разом з іншими жертвами несподіваної атаки.

КЗЖ називає загиблих медійників поіменно. Це директор державного радіо Raja FM Муса Мохамед (Musa Mohamed), його ведучий і репортер Адам Джума (Adam Juma), радіо-репортери Даліа Марко (Dalia Marko) і Ранда Джорж (Randa George) та оператор місцевого відділення Південно-Суданського телебачення (SSTV) Бутрос Мартін (Boutros Martin).

Мотиви нападу та його винуватці невідомі. Речник армії Південного Судану стверджує, що його вчинили заколотники з сусідньої Уганди. Натомість місцевий губернатор вважає, цю криваву акцію справою рук повстанців, які діють під орудою колишнього віце-президента Ріка Мачара.

Представник КЗЖ у Південній Африці Том Роудз (Tom Rhodes) розцінив убивство п’ятьох репортерів як «травматичну атаку на корпус південносуданських журналістів, який і без того перебуває у стані облоги».

Спілка журналістів Південного Судану (UJOSS) засудила «варварський» злочин і закликала владу на всіх рівнях розпочати розслідування та притягнути винуватців до відповідальності, повідомляє сайт Sudan Tribune.

 

ms.detector.media